Știu eu un prieten care se pricepe la instalații electrice, dacă ai nevoie!” – dacă auzi o astfel de frază, ar fi bine să închei rapid conversația. Dacă la amenajările interioare mai poți chema un prieten să te ajute la vopsit, în domeniul instalațiilor electrice ar trebui să apelezi doar la profesioniști. Și nu la acei profesioniști care se auto-recomandă peste tot ca având experiență, ci la acei electricieni calificați și cel mai important, autorizați ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei). Iată 5 motive pentru care ar trebui să faci asta:

  1. Calitate superioară

De ce să improvizezi când poți chema un electrician care poate rezolva rapid orice problemă? Diferența dintre un amator și un specialist stă de fapt în detalii și în calitatea lucrării. Un electrician autorizat va lucra cu materiale de calitate superioară și cu echipamente speciale, în timp ce un amator se descurcă de cele mai multe ori cu ce are la îndemână. Pe lângă calitate, obții și siguranță – siguranța că lucrările au fost realizate conform standardelor din acest domeniu și siguranța că nicio problemă electrică nu îți va perturba confortul în interiorul locuinței.

  1. Costuri reduse

Când vorbim de costuri reduse, nu ne referim neapărat la prețul unei lucrări, ci la economia pe bani pe care o realizezi pe termen lung. Dacă apelezi din start la serviciile unui electrician calificat, chiar și pentru mentenanță, orice problemă va fi identificată într-un stadiu incipient și rezolvată cu costuri reduse. Mai mult decât atât, intervenția unui electrician autorizat te ajută și să previi viitoare accidente electrice. Dacă amâni să chemi un electrician să îți verifice instalația pentru că te temi că e prea scump, îți vei da seama ulterior că tocmai astfel de servicii te-au ajutat să economisești bani.

  1. Garanție

Uite încă o diferență dintre un electrician amator și unui profesionist, autorizat: garanția oferită. Un electrician autorizat îți poate oferi garanție atât pentru manoperă, cât și pentru materialele utilizate. Cel amator doar te va asigura că totul este în regulă, fără ca tu să ai certitudinea că problema a fost rezolvată cu succes. Să trăiești în incertitudine și cu gândul că poate peste puțin timp acea priză poate lua foc nu reprezintă o situație deloc plăcută. Alege siguranța, garanția și serviciile unui electrician profesionist.

  1. Seriozitate

Dacă apelezi la serviciile unui electrician autorizat și stabiliți ca într-o anumită dată să vină pentru o verificare, poți fi sigur că va veni. Electricienii amatori lucrează de cele mai multe ori după job-ul stabil, atunci când au timp sau chef. Cu alte cuvinte, nu prea te poți baza pe ei atunci când ai nevoie. Dacă vrei seriozitate, recomandarea noastră este un electrician autorizat.

  1. Servicii variate

Serviciile variate pe care le poate oferi reprezintă un alt avantaj al unui electrician autorizat. El poate proiecta de la zero instalații electrice domestice sau industriale, poate moderniza instalații de iluminat stradal, poate oferi servicii de mentenanță, se poate deplasa în regim de urgență oricând apare o problemă, etc. Poți spune același lucru și despre un electrician amator? De cele mai multe ori, astfel de persoane știu să repare o priză sau un ștecher defect, însă nu se implică în lucrări de mare amploare, tocmai pentru că nu are expertiză.

Problemele electrice nu suportă amânări și nici improvizații pentru că pot aduce după ele adevărate dezastre. Sfatul nostru este să apelezi întotdeauna la electricieni autorizați, indiferent cât de mică și nesemnificativă ar fi problema cu care te confrunți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *